Диететски засладувач – Диетал

Диетал е комерцијалното име на диеталниот засладувач без калории. Тој го заменува шеќерот, има стабилна слаткост и безбедно може да се употребува секој ден.

Тој е пријатен засладувач на кафето, чајот, млекото и другите напитоци. Диеталот е особено погоден за употреба кај лица кои имаат дијабетес, како и кај оние кои водат грижа за својата телесна тежина. Треба внимателно да се употребува кај лица со фенилкетонурија.

Состав
1 таблета Диетал содржи 8 mg аспартам и 8 mg ацесулфам К, а заменува 4,2 g шеќер.

Хранлива вредност
Диеталот е особено погоден за употреба кај лица кои имаат дијабетес, како и кај оние кои водат грижа за својата телесна тежина. Треба внимателно да се употребува кај лица со фенилкетонурија.

Погледнете ги различните амбалажи и пакувања на слајдерот
Производи кои се неизоставен дел на секоја кујна