Стевиа

Стевиа е засладувач од природно потекло. Има многу ниска калориска вредност. Може да го употребуваат и лица кои боледуваат од дијабетис. Стабилен е на температура од 200°C, со што слатките и колачите не го губат слаткиот вкус после печење. 1 гр. Стевиа засладувач, заменува 4 гр. шеќер.

Погледнете ги различните амбалажи и пакувања на слајдерот
Производи кои се неизоставен дел на секоја кујна