Цевитана со ѓумбир и лимон

Цевитана со вкус на лимон и ѓумбир е полна со витамини и диететски влакна, меѓу кои и инулин.

Инулинот, кој е добиен од корен на цикорија, претставува пребиотик кој ги храни микробите односно здравите бактерии во желудникот и помага при варењето на храната, оддржување на телесната тежина и контролирање на дијабетесот.
Здравствени бенефити на пребиотик (инулин):
– Ја подобрува апсорпцијата на минерали
– Го регулира на имунолошкиот систем
– Предизвикува чувство на заситеност
– Го подобрува варењето на желудникот
– Поттикнува здрав метаболизам
– Го намалува ризикот од создавање на алергии

Погледнете ги различните амбалажи и пакувања на слајдерот
За целосно витаминско освежување пробајте ги другите вкусови на Цевитана