Донација на производи и вода за пожарникарите

Пакети производи и вода беа донирани од Витаминка за прилепските пожарникари кои се бореа со огнените стихии во регионот. Додека во околината на Прилеп гореа стихии кај селата Канатларци, Подмол, Топлица, Ракле, Смолани единствено припадниците на Територијалната против пожарна единица од Прилеп се справуваа со пожарите и дежураа во случај на појава на нов пожар. Пожарникарите интервенираа на тешко пристапни терени, заради што им беше потребно ургентно снабдување со вода и храна додека беа на терен.
Со оваа донација Витаминка ја искажува својата поддршка и благодарност за пожртвуваноста во справувањето со огнените стихии.
Витаминка за Територијалната против пожарна единица од Прилеп редовно одвојува средства и донации, така во 2019 година компанијата донираше товарно моторно возило марка Mitsubishi L200 како и навално противпожарно возило, марка DENNIS, со цел подобрување и зајакнување на капацитетите на прилепската противпожарна единица.

Витаминка со донација за прилепските пожарникари