Интервју на Генералниот извршен директор на Витаминка за „Капитал“

Објавено на 08 мај, 2020 година

Наумоски во интервју за „Капитал“: Сите наши активности во корона – кризата се насочени кон доброто на вработените и граѓаните

Воведовме вонредни мерки за превенција и заштита на нашите вработени. Немавме никакви рационализации или кратење на трошоците. Токму спротивно, една од мерките што ги спроведовме за полесно справување со кризата повторно беше насочена кон нашите вработени со пакет производи и со награда на плата за оние кои постојано доаѓаа на работа на определени работни позиции. Во овој период и со цел полесно надминување на последиците од кризата, со сите наши активности во прв план ги ставивме вработените и граѓаните. Трошоците за реклама ги пренасочивме во хуманитарни цели, а инвестициите ги пролонгиравме за 2-3 месеци.

Целото интервју може да го прочитате на: https://issuu.com/kapitalmediagroup/docs/1061-_kapital_magazin