Конференција за Microsoft бизнис технологии

Растечките трендови и новини во индустријата се темите на кои се говореше на годинешната Digiton конференција. По минатогодишниот успех, втората конференција за Microsoft бизнис технологии со атрактивноста и применливоста на темата го привлечен вниманието на деловната јавност со што Digiton Conference 2023 понуди побогата и поголема содржина. 

Дел од говорниците и панелисти на конференцијата се светски и домашни реномирани експерти од областа на Microsoft бизнис технологиите, меѓу кои и Microsoft MVPs. Експертите од земјава и регионот, меѓу кои и Васко Наумоски ИТ менаџер во Витаминка, во своите обраќања се осврнаа на предизвиците, дигиталната трансформација, вештачката интелигенција и нејзината примена во бизнисот.

Оваа година конференцијата беше поделена во два дела: Business Stream и Technical Stream. Настанот е организиран од водечката компанија за Microsoft решенија во Македонија, Axapta Masters и специјализираниот центар за обуки од областа на најновите Microsoft технологии, Axapta Learning Center.

Конференција за Microsoft бизнис технологии