Брилијант маслинови масла

Семејството на Брилијант е збогатено со новите маслинови масла: Extra virgin, Virgin, Помас и масло за салата. Без оглед на тоа каков оброк припремате, Брилијант маслата се тука за да направат уште повкусен.

Кои се главните карактеристики на овие масла, што ги прават одличен избор за секое јадење?

  • Брилијант extra virgin – ладно цедено маслиново масло богато со Е, А, К и D витамини, како и со антиоксиданти кои дејствуваат превентивно на појава на различни заболувања.

Се добива од првото ладно цедење на плодот од маслинка и е прво на листата на квалитет од маслиновите масла. Интензивниот мирис на маслинка, благата до умерена горчина и пикантност е доказ на врниот квалитет.

За да не изгуби од нутритивните карактеристики, најдобро е да се користи за салати и за дресинзи.

  • Брилијант virgin olive oil – добиено директно од маслинка, со механичка обработка добиено од второто цедење на плодот на маслинката, откога е веќе добиено есктра девственото масилново масло. Начинот на кој е произведено ова масло, го става на второ место на листата на квалитет од семејството на маслиновите масла, веднаш по есктра девственото масилново масло.
  • Брилијан Помас маслиново масло – 95% рафинирано маслиново масло и 5% virgin oil. Поради својата стабилност на високи температури, се користи исклучиво за пржење и готвење.
  • Брилијант микс масла за салата – мешавина од растителни маска, составен 60% од растителни и 40% од маслинови масла. Поради помалку интензивниот вкус и мирис на маслинка, ова масло го нарекуваме „лесно“. Ја збогатува и подобрува храната без да го измени нејзиниот вкус.
    Идеално за оние кои не преферираат интензивни мириси и вкусови.

Повеќе избор, повеќе Брилијант.